Navigatie overslaan

In dit laatste deel over onze meivakantie, het verhaal over ons bezoek aan de Devil’s Pulpit in Finnich glen. Finnich glen is een verborgen riviervalleitje met een ravijn bij de kruising van de A809 en de B834, een paar kilometer ten zuiden van Drymen. De Devil’s Pulpit (Preekstoel van de duivel) is een specifieke rots in dit ravijn.

Als je deze plek niet kent, dan rijd je er zo voorbij, maar gelukkig is er het internet met een duidelijke beschrijving hoe er te komen. Omdat het met de steile afgronden best gevaarlijk is, is de toegang met een muur en prikkeldraad afgezet, maar enkele brutale voorgangers hebben ervoor gezorgd dat je er toch  kan komen. Eenmaal “binnen” loop je door een stukje bos met inderdaad steile afgronden, met zicht op het snelstromende riviertje en de watervalletjes. Op een gegeven moment kom je dan bij “de” trap, een nauwe afdaling met gladde, modderige stenen. Gelukkig hangen er touwen zodat je enige steun hebt, maar desondanks blijft het voorzichtig aan doen. Het laatste stukje is zo nauw, dat je schouders bijna beide wanden aanraken en dan opeens sta je op een platformpje en kijk je op een fantastisch plek met groene wanden, omgevallen bomen en een snelstromend riviertje. Je waant je een compleet andere wereld, waar zelfs opnames gemaakt zijn voor oa. de TV-serie Outlander. We zijn zo’n 2 uur gebleven en al die tijd geen ander mens gezien en dat op nog geen half uurtje van de stad Glasgow.

Ik had mijn statief meegezeuld en heb daardoor foto’s kunnen maken met lange sluitertijd. En hoewel het zonlicht er niet ver door kan dringen, had ik toch mijn 6 stops grijsfilter nodig om sluitertijden van 20-30 seconden te kunnen halen om zodoende het stromen van het water te kunnen vervagen. Er zijn verderop in het ravijn nog meer mooie plekken met watervalletjes, maar helaas moet je daarvoor door de rivier gaan lopen in speciale waadpakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: