Navigatie overslaan

Voor de kust van North Berwick liggen in de ingang van de Firth of Forth een aantal eilandjes, waarvan Bass Rock de bekendste is. Op deze grote rots nestelen honderdduizenden Jan-van-Genten, en is hiermee de grootste (qua aantallen) in de wereld. Vanuit de verte lijkt het of het een kalksteenrots is of dat er sneeuw op ligt, maar als je inzoomt dan zie je dat het wit komt van de duizenden vogels. Het is dan ook een beschermd natuurreservaat.

Wij zijn naar het strand gelopen vanuit het dorpje Dirleton (onderweg nog een paar herten in het veld gezien) en dan komt je op een mooie (hetzij die dag erg winderig) zandstrand waar maar weinig mensen liepen. Voor de kust ligt een eilandje met een vuurtoren, zo’n zelfde vuurtoren staat overigens ook op Bass Rock.

Op de terugweg nog even gestopt vlakbij Tantallon castle (in de bocht van de A198 bij Auldname) voor een fotostop voor het kasteel, de koolzaadvelden en ook van Bass Rock, dat hier 3 km vanaf de fotolocatie ligt.  Dankzij het bereik van mijn Tamron 150-600 zoomlens heb ik de rots en de vogels toch aardig scherp kunnen vastleggen, ik ben dan ook nog steeds erg blij met deze lens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: