Navigatie overslaan

In Watford, net buiten Londen, staan de studio’s waar delen van de Harry Potter films zijn opgenomen. Gelukkig hebben ze belangrijke delen van de decorstukken bewaard en er een studio tour van gemaakt.

De tour begint met een filmpje van Harry Potter en zijn 2 vrienden, Hermelien en Ron, en als het doek op gaat, sta je voor de grote deuren van Zweinstein.  Als deze openzwaaien loop je zo de Grote zaal in. Verderop vind je diverse decors en attributen uit de film. Zo is er bv. de kamer van prof. Perkamentus, de hut van Hagrid en de woonkamer en jongensslaapzaal van Griffoendor. Ook staat de “Hogwarts express” al klaar op perron 9 3/4.  Op het binnenplein staat  de Knight bus klaar bij het huis van de pleegouders van Harry. Maar ook vind je hier de houten brug en het oude huis waar Harry geboren is. In de 2e studio vind je de make-up en masker afdeling en de diverse monsters. Ook is hier de Wegisweg, waar de jonge tovenaars hun inkopen doen. Het klapstuk van de tour is toch wel het gedetailleerde schaalmodel (1:24) van kasteel Zweinstein.

Uiteraard is er bij de Harry Potter films veel gebruik gemaakt van computer animatie, maar dankzij de “echte” decors voelt het wel allemaal een stuk realistischer, zeker voor de acteurs die in een zichtbaar decor spelen in plaats van in een lege ruimte voor een groen doek.

Je begint in een groep aan de tour, maar nadat je de grote zaal hebt verlaten, mag je op eigen gelegenheid verder lopen en er zolang over doen als je wilt. En uiteraard kan je onderweg een Boterbiertje kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: