Navigatie overslaan

Net terug van een Team event in Breda, werd ik gevraagd of ik het fotograferen van de voetbalwedstrijd Candia-Dodewaard voor een artikel in de Grebbekrant kon overnemen. Even snel de planning aanpassen en 20 minuten na aanvang van de wedstrijd stond ik langs de lijn. De stand was toen al 2-0 voor het thuisteam, dus ik baalde al dat ik die momenten gemist had. Gelukkig (voor mij) kwam Dodewaard goed terug en scoorde voor de rust ook 2 maal. Genoeg fotomomenten dus.

Na de rust bleef Dodewaard het spel beheersen kon nog 2x scoren. De laatste werd knap gescoord vanuit een vrije trap op de rand van de 16 meter (een vrije trap die veroorzaakt werd door een “noodrem actie” op een doorgebroken speler). In het laatste kwartier kon Candia weer meer druk uitoefenen en kon zodoende nog een 3-4 maken.

Nu heb ik persoonlijk niks met voetbal en kijk ik hooguit een EK of WK vanaf de bank voor de TV, dus dit was wel weer een hele ervaring. Zeker omdat het ook geen lekker nazomerweer meer was. Wat krijg je het koud op zo’n winderig voetbalveld! Ik benijd de ouders dan ook niet, die elke week in weer en en wind langs de lijn staan om hun kinderen aan te moedigen.

Fotografisch was dit was dit weer een uitdaging, omdat ik nu alles met een telezoom gefotografeerd heb vanaf een monopod. En omdat de wedstrijd aan het eind van de middag gespeeld werd, werd het licht ook snel minder. Ik begon op 800ISO maar aan het eind, met het kunstlicht aan, moest ik dit echt opschroeven naar 3200ISO om nog voldoende snelle sluitertijd te kunnen halen.

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard; "Noodrem"

Candia-Dodewaard; “Noodrem”

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Candia-Dodewaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: