Navigatie overslaan

70 jaar geleden vond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, Operation Market Garden plaats. Hiermee wilden de geallieerden een snelle doorsteek maken over de Maas, Waal en Rijn, om zo het Ruhrgebied in Duitsland te kunnen bereiken. Helaas is de operatie niet geheel gelukt, want de Rijnbrug bij Arnhem bleek net “een brug te ver”.

Deze maand vinden daarom veel herdenkingen plaats rondom Operation Market Garden. Een ervan is het opnieuw rijden van de route van België naar Nijmegen met historische voertuigen. Afgelopen zondag was de eerste etappe naar het Base camp in Veghel.

Honderden voertuigen reden door Valkenswaard en Eindhoven naar Veghel, waar na een rondje door het centrum, alle voertuigen op het Base camp te zien waren. Tussen 17:00 en 17:30 werd het Base camp officieel geopend door o.a. de Burgemeester van Veghel en de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant. En er was ook een Amerikaanse veteraan aanwezig bij het hijsen van de “Stars and Stripes”.

Ik heb deze keer voor een omzetting in Zwart-wit gekozen, met af en toe een effect in kleur, vanwege het historische thema.

OMG 1

OMG 1

OMG 2

OMG 2

OMG 3

OMG 3

OMG 4

OMG 4

OMG 5

OMG 5

OMG 6

OMG 6

OMG 7

OMG 7

OMG 8

OMG 8

OMG 9

OMG 9

OMG 10

OMG 10

OMG 11

OMG 11

OMG 12

OMG 12

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: