Navigatie overslaan

Maandag 19 mei werd als onderdeel van de militaire oefening “Reliable Sword”, een oversteek gemaakt over de Rijn nabij Rhenen. Hierbij werden aan de Rhenense kant in de ochtend posities rondom en in Rhenen veiliggesteld door eenheden van het 43 Brigade Verkenningseskadron en later op de dag ook door paratroepen van 11 Luchtmobiele Brigade.
Ondertussen werd er aan de Betuwse kant voorbereidingen getroffen om met pontons van het Duitse leger de opkomende grondeenheden over te kunnen zetten.
Deze oefening trok vooral aan de Rhenense kant veel bekijks, maar ook aan de Betuwse kant was genoeg publiek om het te water laten van de pontons te aanschouwen.
Voor meer informatie over deze oefening kun je terecht op de website van Defensie: http://www.defensie.nl/onderwerpen/reliable-sword

PS. Op het moment dat ik dit blogbericht aan het maken ben, vliegt er, om het realistischer te maken, ook een straaljager boven het landingsgebied (vriend of vijand?)

Advertenties

2 Comments

 1. Beste Hans,
  Je hebt een aantal mooie foto’s gemaakt van de rivier crossing bij Rhenen ihkv Reliable Sword. Ik ben benieuwd of je meer foto’s hebt hiervan. Op de foto ‘jp-carousel-1904′ staat een MB op de achtergrond (niet gecamoufleerd) met het kenteken eindigend op ’36’. Heb je ook een foto waar deze MB van het ponton afrijdt? Zo ja, dan wil ik die graag van je kopen.

  • Mark,

   jazeker heb ik een paar foto’s.
   Ik mail ze in klein formaat, dan kan je nog kiezen ook.

   Hans


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: