Navigatie overslaan

Er zijn een aantal zaken waar Schotland bekend om staat, regen (viel deze keer heel erg mee), de mooie natuur, de vriendelijke mensen en natuurlijk Whisky. (zie ook de delen 1, 2, 3 en 4)

We hebben deze keer de kleinste distelleerderij van Schotland bezocht, Edradour net buiten het plaatsje Pitlochry. Tijdens de tour kregen we eerst een een welkomst “dram”, of eigenlijk twee. Je kon kiezen uit de Edradour 1o years of een Edradour cream whisky liqueur en daarnaast mochten we ook de Ballechin proeven, een nieuwe lijn van Edradour met een meer turfachtige afdronk. Marien zou rijden, dus die nipte van de liqueur en schoof de Ballechin naar mij door :-).  En als verrassing mochten het tasting glas van de Ballechin ook nog houden.

Tijdens de whiskyproeverij werd een video getoond over het bedrijf. Daarna zijn we naar een opslagruimte gegaan waar de Whisky minimaal 10 jaar ligt te rusten. Vervolgens werden we langs het productieproces geleid; Malting, Mashing, Worting en Distilling. Allemaal erg kleinschalig, zeker als je het vergelijkt met een bedrijf als Glenfiddich die wekelijks net zoveel Whisky produceert als Edradour in een jaar. En inmiddels was het gaan regenen……

Edradour

Edradour

Gemoute gerst

Gemoute gerst

De kleinste, legale, distilleerketel

De kleinste, legale, distilleerketel

De "Whisky safe"

De “Whisky safe”

Ssssst, Whisky ligt te rusten

Ssssst, Whisky ligt te rusten

Bowmore, bijna 40 jaar oud

Bowmore, bijna 40 jaar oud

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: