Navigatie overslaan

Een 2e serie van onze vakantie in Zwitserland. Deze keer een serie foto’s gemaakt in het Turtmanntal. Via een mooie kronkelweg door bos en langs steile rotswanden, bereik je het kleine parkeerplaatsje bij het eindpunt. Hiervandaan kan je via verschillende routes naar een berghut lopen, bv. via het onderhoudsweggetje naar de stuwdam, rechtstreeks of via een avontuurlijk ravijnpaadje. De eerste keer zijn we via het onderhoudsweggetje gelopen en zijn voorbij de stuwdam gelopen om te proberen bij de gletsjer te komen, wat helaas niet is gelukt, omdat er te veel water door de riviertjes stroomde.
De 2e keer zijn we via het ravijnpaadje gelopen dat verderop weer op het onderhoudsweggetje uitkomt. We zijn toen verder naar de berghut gelopen (op 2519 meter) en de terugweg liep via een andere, soms erg steile route.

De laatste foto is niet “geshopt”, de omgeving was gewoon zo erg grijs. Door het droogvallen van de overloop van het stuwmeer was al het gruis achtergebleven en kleurde het groene gras dus grijs, wat dus een mooi contrast gaf met de bloemen.

Turtmanntal, stuwdam

Turtmanntal, stuwdam

Turtmanntal, stuwmeer

Turtmanntal, stuwmeer

Turtmanntal, richting gletsjer

Turtmanntal, richting gletsjer

Turtmanntal, oever

Turtmanntal, oever

Advertenties

2 Comments

  1. Mooie foto’s en vast ook een hele mooie omgeving. Zou je het leuk vinden als we een van de foto’s op http://www.bergwijzer.nl plaatsen? Op de homepagina mét jouw naam erbij natuurlijk!


One Trackback/Pingback

  1. […] vorige delen vindt je hier: Deel 1 en Deel 2 ) Val d'Anniviers Val d'Anniviers, Ayer Bietschtal Lotschental Niedergesteln […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: