Navigatie overslaan

Bij Kamera Express in Capelle a/d IJssel werd zondag 6 maart een Strobist workshopje van 3 uur gegeven door Frank Doorhof. Ik heb al eens een workshopje van hem gevolgd op de EOS dag in 2010, dus ik kende zijn werk wel. Maar toen werkte hij met grote studio flitsers en nu met standaard opzetflitsers, al dan niet met een paar accessoires.

In de kleine ruimte boven in de winkel waren op zondagochtend 10 uur, zo’n 20 geinteresseerden aanwezig. Frank legde eerst in het kort uit wat de effecten zijn van de verschillende posities en instelmogelijkheden van de flitser. Ook het voordeel en nadeel van werken met E-TTL werd behandeld.

Na de koffiepauze ging hij een setje inrichten met slechts 1 flitser voorzien van een honingraat. Verder gebruikte hij alleen het aanwezige (gekleurde) omgevingslicht. Omdat er een spiegelende achtergrond was, was het werken met E-TTL een echte uitdaging. Hoewel het in eerste instantie niet de bedoeling zou zijn dat wij ook konden fotograferen, gaf hij er wel gelegenheid voor, omdat hij grieperig was en zo zijn stem even kon sparen. Maar omdat hij met Canon apparatuur werkte, konden de Nikon gebruikers even niet mee doen, dan gaf wat meer ruimte aan ons. Maar dat werd in de tweede set goed gemaakt, door Nikon flitsers uit de winkel te halen (konden de Canon gebruikers even niet meedoen.) In deze 2e set werd gebruik gemaakt van 3 flitsers en een rook machine.

Hieronder 2 van de foto’s die ik kon maken. Frank had ook enkele tips gegeven om het model te sturen, dus dat moesten we ook zelf doen. Ondanks dat het een ervaren model was, was het toch lastig om in die paar minuten mooie poses te vinden.

Nadine 1

Nadine 1

Nadine 2

Nadine 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: