Navigatie overslaan

Dinsdag naar Lochem gereden voor een locatieworkshop, gegeven door Marc de Groot. We werden ontvangen in de (koude) studio van Marc en na een korte rondleiding in de studio en uitleg over de dagindeling, zijn we naar de locatie gereden. Dachten we dat de studio koud was, de locatie was nog kouder! Het was een leegstaand bedrijfspand (voormalig fitness centrum). Het was een mooie grote ruimte met daglicht, en groot genoeg voor 2 groepen. Helaas kon het meegebrachte warmtekanon maar een klein stukje verwarmen.

We zijn begonnen met een elementaire oefening, maak een opname van een goed belichte achtergrond (dan is het model dus te donker, omdat je tegenlicht hebt) en pas daarna de belichting zo aan dat het model net niet overbelicht is (hiermee overbelicht je dus de achtergrond). Dit werd nog verder uitgebreid met een reflectiescherm en een ingeflitst reflectiescherm. Ondertussen waren de fotomodellen, Tom en Ranielle, reeds in de makeup gezet door Renate, en konden ook gaan “warm” draaien.
Tom is een ervaren model, maar voor Ranielle was dit haar eerste fotoshoot. Ze was mee gekomen met haar tante (een van de medecursisten) en Renate begeleidde haar.

Toen was het inmiddels tijd voor de lunch en daarna konden we aan de eerste “echte” shoots beginnen. Met Tom moesten we een stoere “Armani” look proberen te maken en met Ranielle moesten we een frisse mode-look maken. We werkten in 2 groepen van 4 personen. Wij begonnen met Tom. Marc had eerst de set uitgelegd en uitgelicht en laten zien wat de bedoeling was en toen moesten wij het vanaf het begin gaan proberen (de lichtsetup was inmiddels weer teruggedraaid).
Na een uurtje wisselenden we van set en mochten ons groepje met Ranielle gaan werken, Daar hoefden we in principe niets aan het licht te doen, maar moesten we ons wel meer concentreren op het aansturen van het model (bij Tom moesten we dat ook, maar met zijn ervaring was een kleine aanwijzing vaak al voldoende, hij kon goed meedenken in de compositie). Later hebben we set nog iets aangepast, door de achtergrond met kleur in te flitsen.

Als laatste shoot, wilde Marc iets heel anders proberen, namelijk een set met rood en groen flitslicht waar achteraf nog veel gephotoshopt moet worden. Helaas heeft hij niet uitgelegd, hoe hij dat in gedachten had, dus dat wordt nog even puzzelen.

Na een lange dag waar we veel geleerd hebben van Marc, maar ook van elkaar (en veel gelachen), was het spullen opruimen en weer naar huis. Het was een goede beslissing om deze locatieworkshop te volgen (werken op locatie is toch anders dan in een studio) en ik ga nu toch echt een strobistset aanschaffen (en eens kijken of ik Thomas kan opleiden als assistent šŸ˜‰ ).

Marc laat zien hoe het moet.

Marc laat zien hoe het moet.

Tom heeft pret

Tom heeft pret

Tom

Tom

Raniell

Ranielle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: