Navigatie overslaan

Hoewel onze leraar er niets over gezegd had (het stond wel in het rooster), hadden we vandaag een andere leraar. Marc de Groot heeft ons vandaag lesgegeven. In het begin was het even aftasten wat we nog moesten doen (Jaap had het over studio fotografie gehad, maar er waren geen studios meer vrij), dus heeft Marc eea ander verteld over zichzelf. Na een korte inleiding over zijn werk (veel concert- en reclamefotografie), heeft hij wat uitgelegd over de zakelijke kant. Dus hoe werk je met een quitclaim, waar let je op bij contracten, etc. Weer eens iets heel anders, maar wel interessant.

Daarna hebben we het gehad over strobist fotografie en over het bepalen van de compositie en uitsnedes bij het fotograferen en hoe deze achteraf aan te passen met Lightroom. De bekende Regel van derden en de Gulden snede werden genoemd, maar ook de minder bekende Diagonaal methode.  Omdat we toch in Lightroom bezig waren, heeft Marc meteen eea uitgelegd over zijn Workflow en wat hij aanpast in Lightroom en wat in Photoshop.

Na de lunch hebben we het gehad over het belang van een goede witbalans en hoe deze handmatig aan te passen in de camera. Daarna hebben we hiermee geoefend. Daarna nog wat oefeningen gedaan met het maken van portretten met het beschikbare daglicht. Deze portretten hebben we daarna gebruikt om te oefenen met aanpassingen in Lightroom.

Na een rommelig beginnetje, is het toch nog een erg inspirerende en interessante lesdag geworden, met een mooie afwisseling tussen theorie, Photoshoppen en fotograferen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: