Navigatie overslaan

Vandaag alweer dag 3 van de basisopleiding bij de Fotovakschool. Het grootste deel van de dag hebben we besteed aan de bespreking van de “Mijn straat” opdracht. Iedereen had wel op een of andere manier een mooie set foto’s gemaakt. Maar bij de bespreking bleek echter dat we wel mooie foto’s hadden gemaakt, maar dat vaak de samenhang ontbrak. Soms kon je nog wel een paar foto’s bij elkaar leggen, maar over het algemeen waren het vooral losse foto’s en geen mooie serie of reportage.
De docent gaf uiteraard allerlei tips over hoe het beter zou kunnen, bv. door rekening te houden met de kijkrichting van foto’s of de volgorde waarin je foto’s presenteert.
’s Middags hebben we weer met Photoshop gewerkt, ditmaal over de selectie gereedschappen en hoe montages te maken. Hiervoor konden oefenen met de foto’s die eerder moesten maken (weg, voertuig, persoon). Toch weer wat nieuws geleerd.
De volgende keer is pas op 30 oktober, i.v.m. de herfstvakantie. Dan gaan we het hebben over flitsen en moeten we een drieluik gemaakt hebben van 3 foto’s over hetzelfde onderwerp, maar met verschillend gebruik van kleur (bv kleurrijk, harmonisch, contrasterend of monochroom).

Collage "Mijn straat"

Collage "Mijn straat"

Montage

Montage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: