Navigatie overslaan

Vandaag de tweede lesdag van de basisopleiding. Toch weer een beetje gespannen, want het is de eerste keer dat onze foto’s beoordeeld gaan worden. Iedereen was wel geslaagd in de opdrachten en nadat we de foto’s van elkaar bekeken hadden, ging de docent per opdracht de foto’s bespreken. Soms werd even een zijsprongetje gemaakt om bv. nog wat uit te leggen waarom een foto niet goed belicht was, of hoe een compositie sterker kan. Daar zijn we dus de hele morgen zoet mee geweest. Erg inspirerend en educatief. Tussendoor hebben we ook nog wat theorie behandeld over hoe een camera omgaat met de contrastverschillen tussen lichte en donkere plekken.

’s Middags stond in het teken van Photoshop. We zijn dieper ingegaan op het bewerken van foto’s en hebben geoefend met lagen. Als laatste hebben nog het bewerken van RAW bestanden behandeld en welke instellingen we moeten gebruiken.

Vandaag helaas geen enkele foto hoeven maken, maar met onze huiswerk opdracht voor les 3, maken we dat wel goed. We moeten namelijk een reportage serie maken over onze eigen straat. We moeten 8 foto’s maken met een volgorde maar ook met genoeg variantie in onderwerp, compositie en technische aspecten zoals beweging (sluitertijd), beeldhoek of scherptediepte (diafragma). Dat wordt dus even brainstormen wat te maken…..  (ideeen zijn meer dan welkom)

Als laatste nog 1 van mijn huiswerkfoto’s, hierbij was de opdracht om beweging te tonen door een lage sluiterijd te kiezen en met het hoofdonderwerp mee te bewegen, zodat de omgeving onscherp is, maar het hoofdonderwerp scherp. Meestal is dat een techniek die je veel in de auto- en motorsport fotografie tegenkomt, maar ik heb maar eens voor een trein gekozen.

Huiswerk2

Huiswerk2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: